2 december, 2023

Vuxenhabiliteringens AST-team

Extern webbplats för nedladdningsbart material.

Vuxenhabiliteringens AST-team
Okategoriserade

1. Överblick

Välkommen till första avsnittet i vår webbkurs om autism

Detta är en grundkurs för dig som vill veta mer om autismspektrumtillstånd och få förståelse för dig själv och hur du fungerar. Genom hela kursen kommer vi att använda oss av begreppet AST. Det är en förkortning för ”autismspektrumtillstånd” och innefattar både autism, autism i barndomen, Asperger syndrom samt atypisk autism.

Kursen består av 7 avsnitt som alla fokuserar på varsitt tema. Avsnitten består av texter att läsa eller ljudfiler att lyssna på, filmer att titta på samt frågor att svara på. För att komma till nästa sida i varje avsnitt klickar du på pilen här nedanför.

Avsnitten kan ta lite olika lång tid att gå igenom, och du går igenom dem i din egen takt. Du kan klicka dig fram till vilket avsnitt som helst men vi rekommenderar att du börjar med avsnitt 1 och avslutar med avsnitt 7.

Med jämna mellanrum får du genom våra reflektionsfrågor stanna upp och reflektera kring hur just du upplever de ämnen som tas upp. På första sidan i varje avsnitt finns en PDF med avsnittets alla frågor. Vill du svara på frågorna skriftligt, ladda ner PDF-filen och ha den med dig under hela avsnittet. När du gjort klart kursen har du 7 PDF-filer som du kan spara. Du kan då själv välja om du vill dela med dig av dina svar till någon annan.

Hoppas att du upplever kursen som givande och att du får nya kunskaper!

Avsnittet innehåller även reflektionsfrågor, och här på första sidan kan du ladda ner en PDF-fil där du kan svara på frågorna skriftligt.


Klicka dig vidare till nästa sida.