27 februari, 2024

Vuxenhabiliteringens AST-team

Extern webbplats för nedladdningsbart material.

Vuxenhabiliteringens AST-team
Okategoriserade

3. Samhällskoll

Att ha koll på vad samhället erbjuder för stöd och hjälp är grundläggande för att kunna få en fungerande vardag och att få energin att räcka till. Det är bra att få en ”karta och kompass” var du ska vända dig med olika frågor.

Vi har gjort en film där du får ökad kunskap om olika områden inom samhället. Filmen utgår från följande teman: arbete/sysselsättning, ekonomi, boende och personligt stöd.  Under filmen finns även bra länkar att titta på. Titta på filmen här!

Utifrån diagnos har du rätt att söka insatser enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) Här får du info om detta: https://www.autism.se/stod-och-rattigheter/lss/

När du har testat tipsen du har fått i denna webbutbildning så hoppas vi att din vardag fungerar bättre. Har du ändå problem i vardagen kan du söka råd och vägledning från Vuxenhabiliteringen.

Här har du en länk till Vuxenhabiliteringen i Region Örebro län för att få mer information: https://www.regionorebrolan.se/sv/vard-och-halsa/habilitering-och-hjalpmedel/vuxenhabiliteringen/

Du kommer till Vuxenhabiliteringen genom att skriva ”en egen vårdbegäran” eller genom att någon annan myndighet eller vårdverksamhet skriver en remiss till Vuxenhabiliteringen. Det behöver framgå vilken hjälp du behöver och vad som är svårt idag i din vardag.